۵۳۵ میلیون قطعه یدکی دارای شناسه  از ابتدای سال تا کنون تولید شده است

معاون دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت گفت: در حوزه قطعات یدکی ۳۱۰ هزار  شناسه کالایی صادر شده که از این تعداد حدود ۱۲۴ هزار مورد شناسه‌های تولیدی و ۱۸۶ هزار  مورد شناسه وارداتی بودند.

در میز اقتصادی امروز به موضوع شناسه دار شدن قطعات یدکی خودرو با حضور آقای برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، خانم لیلا محمدی معاون دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت ، آقای امید پرهام فر معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آقای حسینی رئیس اتحادبه فروشندگان لوازم یدکی خودروپرداخته شد.

سوال: در سال جدید کالای بدون شناسه قاچاق محسوب می شوند؟
برادران: این تکلیف از سال ۹۹ بر عهده دولت بوده از ابتدای دولت جدید به این پرداخته ایم این ساماندهی همکاری مختلف در بخش های متفاوت را می طلبید که شروع شد طرح ابعاد مختلفی داشت از ابتدای سال هر واحد صنعتی که کالایی به بازار می خواهد دهد اما کالا کد شناسایی نداشته باشد قطعا پروانه آن باطل می شود تا به این طرح بپیوندند بیش از ۷۳۲ تولید کننده داریم که همراهی کرده اند .

بنا است در سطح عرضه  به شکل هوشمند و مستمر از ۱۰ اردیبهشت گزارشات به مردم ارائه شود و از دستگاه قضایی خواهیم خواست تا ماهیت این جریان ها شناخته و معرفی شود . بیشترین رشد تولید را داشته ایم که این بیشترین تولید در بخش لوازم یدکی بود به طوری که ۵۴ درصد رشد ۱۰ ماه در تولید لوازم یدکی دارای شناسه ثبت شده است.

سوال:از سال جدید کالای بدون شناسه در سطح عرضه قاچاق محسوب می شود؟
برادران: بله درست است. مهلت بیشتری نیازی نیست و این موضوع  را  تمام شده می دانیم. نکته دیگر این که سازمان استاندارد سقف استاندارد را افزایش داد تا واردات نیز به دقت بررسی شود.

سوال:سازوکار و برنامه ریزی برای جمع آوری کالاهای قاچاق چیست؟
پرهام فر: طرح شناسه دار شدن کالا ها نقطه آغاز بود و عزم جدی در این زمینه شاهد بودیم این طرح دوره های مقدماتی از توجیح اصناف و تولیدکنندگان تا اتصال به سامانه ها داشت. یک مرحله مهم و اساسی در خصوص اخذ شناسه رهگیری برای کالاهای موجود در انبارها بود که برای این مورد سازوکار های وجود  داشت تا بهانه دیگری از یک مقطع زمانی برای آن کالاها نداشته باشیم که بارها اقداماتی انجام و مهلت تمدید شد و نهایت سال آینده ختم شد.

سوال: مردم به چه شکل می توانند استعلام کالا ها را داشته باشند؟
پرهام فر: از طریق ارسال پیامک با کد دستوری مشخص، نصب برنامه هایی که  بارکد ها را  اسکن می کند  ابزارهای است که مردم می توانند استعلام‌ های لازم را داشته باشند. در کل از نظر برخوردی اگر هرگونه کالا فاقد کد شناسه رهگیری باشد مشمول قاچاق می شوند نگهداری آن نیز جرم تلقی می شود.

سوال: سازوکار شناسایی چیست؟
پرهام فر: بازرسان در این زمینه عمل خواهند کرد.

سوال: چه مشکلاتی در اجرای این طرح وجود دارد؟
حسینی رئیس اتحادبه فروشندگان لوازم یدکی خودرو: از شروع کار با تعاملات دستگاه ها مشکلات شناسایی و رفع شد اما یکسری موانع وجود دارد یکی از آنها خروج موضوعی قطعات از ماده تبصره ۱۸ است.  یکی دیگر از مشکلات در سطح عرضه بحث سامانه است عدم اطلاعات همکاران نیز وجود دارد.

سوال: چالش ها قابل رفع است؟
برادران: ۵۳۵ میلیون قطعه یدکی دارای شناسه  از ابتدای سال تا کنون تولید شده است و ۳۱۰ هزار  نوع کالا شناسه گرفته اند.
سوال: آماری از کالا ها و طرح شناسه دار شدن ارائه دهید.
محمدی : اولویت ما گروه قطعات یدکی و دخانیات و لوازم خانگی بوده است. در حوزه قطعات یدکی ۳۱۰ هزار  شناسه کالایی صادر
شد از این تعداد حدود ۱۲۴ هزار  شناسه‌های تولیدی بودند و ۱۸۶ هزار  شناسه وارداتی داشته ایم  وشناسه‌ها تقریبا ما را به هدف خود رسانده اند.۵۳۵ میلیون هم شناسه رهگیری  در حوزه ۵۵ قلم کالایی که ذیل قطعات یدکی تایید شده اند اخذ شده است 

سوال: کالاهای دیگر نیز وارد این طرح می شوند؟
برادران: بازارها ذاتا متفاوت است از سال جدید حوزه پوشاک و لوازم بهداشتی را دنبال می کنیم.
سوال: صندوق های فروشگاهی اگر نباشند زنجیره کامل نمی شود برای این طرح چه کرده اید؟
برادران:  برآورد ما این است در دو ماه آینده به مقطع خوبی در این زمینه خواهیم رسید تا زنجیر تکمیل شود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار